Team

Image

Vanya Verschoore

Coördinator 

vanya.verschoore@a-m.be

T: 02/325 35 00

GSM: 0489/39 81 82

Vanya is een creatief en verbindend denker die graag de handen uit de mouwen steekt om zijn dromen om te zetten in concrete realisaties. Passie, visie en lef zijn de drijfveren voor zijn werk. Vanuit de ervaring die hij opdeed als oprichter en projectontwikkelaar van onder andere een coöperatieve stadsboerderij en een cohousingproject in Kortrijk geloof hij sterk in de kracht van participatie en de kracht van georganiseerde burgers. Hij is een holistisch denker die de zaken steeds binnen een groter plaatje tracht te plaatsen. Werkbaar werk (interne duurzaamheid) is een noodzakelijke voorwaarde om ook externe duurzaamheid te verkrijgen in ons werk.

Image

Thijs Calu

Educatief medewerker

thijs.calu@a-m.be

02/325 35 01

Thijs werkt sinds 2008 voor Arbeid & Milieu aan verschillende projecten. Vele thema's passeerden de revue: van water over mobiliteit tot circulaire economie. Steeds met de focus op het versterken van werknemers in hun zoektocht naar een meer rechtvaardige en duurzame economie. Verder houdt Thijs zich vooral bezig met het communicatieve luik en de organisatie van verschillende activiteiten.
Image

Yelter Bollen

Onderzoeker

yelter.bollen@a-m.be

Onlangs startte Yelter als nieuwe medewerker bij A&M. Gedurende 3 maand onderzocht hij, in samenwerking met FairFin en Bankwijzer, de rol van de financiële sector in het klimaatverhaal. Banken en andere financiële instellingen zijn immers degene die ervoor zorgen dat de fossiele industrie gefinancierd blijft worden. Anderzijds heeft de sector een belangrijke sleutel in handen om investeringen in duurzame alternatieven een flinke duw in de rug te geven. Momenteel werkt Yelter vooral rond het thema governance en Just Transition wereldwijd.