De Nieuwe Samenzweerders

Het project de Nieuwe Samenzweerders ondersteunt geëngageerde werknemers die circulaire principes willen invoeren in hun bedrijf of organisatie. Geëngageerde werknemers weten de troeven en de middelen van de organisatie in te zetten om een sociale en ecologische meerwaarde te realiseren op een economisch verantwoorde manier.

Om hun engagement te ondersteunen, bieden we in dit project minstens twee organisaties een trajectbegeleiding waarbij de werknemers worden klaargestoomd om de overgang naar meer circulariteit in hun bedrijf in stapjes aan te pakken als ‘social intrapreneurs’. Dat leidt tot een methodiek die de partners in andere bedrijven kunnen inzetten, waardoor ook daar veranderingsprocessen van onderuit kunnen starten.

Droom je op je werk van een product of dienstverlening met een kleinere milieu-impact en een positieve sociale impact? Wil je niet alleen meepraten over een andere toekomst, maar die zelf mee vorm geven? Stel je dan kandidaat als Nieuwe Samenzweerder!

Image

Een project van:

Image Image
Met steun van:
Image

De Nieuwe Samenzweerders is ook de naam van het netwerk van social intrapreneurs dat dit project wil opbouwen. Arbeid & Milieu zorgt voor cases waar veranderingsprocessen een goede kans op slagen hebben. Hogeschool West-Vlaanderen zorgt vanuit haar nieuwe opleiding Netwerkeconomie in Kortrijk voor de theoretische en praktische omkadering. De opgedane kennis zal worden verspreid.

De Nieuwe Samenzweerders is één van de vele doeners in Vlaanderen rond Circulaire economie die hiervoor steun krijgen van Vlaanderen circulair.

Image