CLIMATE AND EMPLOYMENT PROOF OUR WORK #CEPOW

Maak je job klimaat- en arbeidsbestendig

We zitten in een race tegen de klok om te reageren op klimaatverandering die, indien ze niet onder controle gebracht kan worden, iedereen bedreigt en volledige regio’s onbewoonbaar zal maken. Extreme weersomstandigheden die blijvende schade aanrichten, vernietigen nu al jobs en inkomens.

Klimaatverandering kent geen grenzen, maar solidariteit ook niet. Dat is waarom de ITUC in 2020 vraagt om jouw hulp om onze jobs klimaat- en arbeidsbestendig te maken. 

“Dit jaar zijn jobs en tewerkstelling een nog grotere zorg voor velen. Daarom moeten we dringend het gesprek aangaan over zowel het klimaat als tewerkstelling.”

Doe mee op 24 juni!

Werknemers van over de hele wereld nodigen hun werkgevers uit om samen te discussiëren over de plannen voor een weerbare, duurzame onderneming – veiligheid, jobs, uitstoot, … . We moeten bouwen aan een een veilige weg voor de toekomst. 
Wil jij je job klimaat- en arbeidsbestendig maken? Volg dan deze eenvoudige stappen

Wil je meer doen?

  • Deel posters en/of infographics op sociale media. Laat weten dat je meedoet aan de wereldwijde actiedag!
  • volg ons op Facebook of Twitter via de hashtag #CEPOW voor de nieuwste updates

Wie kan meedoen?

Elke werknemer kan deelnemen aan #CEPOW Wereldwijde Actiedag.

De ITUC nodigt al zijn leden en de Global Union Federations uit om samen te werken met vakbondsvertegenwoordigers. Zij kunnen alle werknemers vragen om samen te zitten met hun werkgever en vakbond om plannen te bespreken om jobs klimaat- en arbeidsbestendig te maken. Men kan ook in gesprek gaan met lokale organisaties of de lokale en nationale overheid. 

Vorig jaar namen wereldwijd duizenden werknemers, vakbonden en milieuorganisaties deel aan de eerste CEPOW Wereldwijde Actiedag. Iedereen, van de thee- en koffiefabriek in Burundi tot de Canadese post, had hetzelfde doel: de emissie en ecologische voetafdruk van zijn organisatie verlagen. Je kan hun verhalen hier bekijken.

Image