Een eerlijk klimaatbeleid in de praktijk: inspiratieavond

Wat is de relatie tussen de klimaatontwrichting, armoede en ongelijkheid? Hoe zorg je voor een doortastend klimaatbeleid dat tegelijk eerlijk is? Want een economische transformatie zal noodzakelijk zijn om de klimaatdoelstellingen te halen. Het goede nieuws is dat die transitie ook het leven van de overgrote meerderheid van de mensen kan verbeteren.

Op 25 maart geeft Sacha Dierckx (wetenschappelijk medewerker bij Denktank Minerva) de voorzet. Hij schetst de hoofdlijnen van het boek ‘Klimaat en sociale rechtvaardigheid’ dat in 2019 verscheen. Daarna gaan we in debat in op de verhouding tussen armoede en klimaat. Welke rol speelt het bedrijfsleven in deze transitie? Wat kan je zelf doen als burger?

Tijdens deze avond voeren we het maatschappelijke debat voorbij de valse tegenstellingen. We tonen goede voorbeelden en reiken gefundeerde voorstellen aan voor sociaal rechtvaardige ecologische maatregelen.

Met Vanya Verschoore (coördinator Arbeid en Milieu), Isabelle Maes (ATD Vierde Wereld Vlaanderen en Gwen Declerck (HR Directeur BOSS paints).

Een organisatie van Arbeid en Milieu, ACV West-Vlaanderen, ABVV West-Vlaanderen, Streekfonds West-Vlaanderen en Vormingplus MZW, in samenwerking met Beweging.net.

Inschrijven via deze link 

Date

mrt 25 2020

Time

19:30 - 21:30

Cost

Gratis

More Info

Read More

Location

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11, 8500 Kortrijk
Category

Organizer

Vormingplus MZW
REGISTER

Arbeid & Milieu vzw

Tweekerkenstraat 47
1000 Brussel

info@a-m.be
02/ 325 35 00

IBAN: BE35 5230 8087 4837
BTW-nr: BE 0434 032 240

Contactpagina

Privacyverklaring

Nieuwsbrief

VOLG ONS

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram